Regels en FAQ

Op onze servers gelden natuurlijk bepaalde regels. Als de regels worden overtreden zullen er vanzelfsprekend maatregelen moeten worden genomen. Deze regels gelden voor iedereen, dus zeer zeker ook voor de stafleden. De maatregelen die zullen worden genomen bij het overtreden van de regels kunnen uiteenlopen van een waarschuwing tot een permanente ban op een, of zelfs al onze servers. Het ligt dus helemaal in je eigen hand om niet een of meerdere van de maatregelen te moeten ondervinden. Laten we het dus gezellig en leuk houden met z'n allen en hou je simpelweg aan de regels. Hieronder volgen eerst de voornaamste regels en daar onder staan de FAQ (Veel gestelde vragen) met de bijbehorende antwoorden. De antwoorden zullen kort en bondig zijn en daar zul je het mee moeten doen.

Gebruik van hacks

Bij het constateren van het gebruik van hacks op een van onze servers volgt er een permanente ban op AL onze servers. Onze stafleden zijn ervaren genoeg om te kunnen zien of je al dan geen hacks gebruikt. In discussie gaan heeft geen zin want er draaien ook hack-detecterende plugins op de servers die bij verdachte handelingen van spelers direct een bericht sturen naar alle stafleden. Een of meerdere stafleden zullen dan eerst in Vanish bij je gaan kijken of de melding al dan niet terecht was. Als het staflid constateert dat de melding zonder twijfel terecht was volgt er onmiddelijk een permanente BAN. Laat het dus niet zo ver komen en speel zonder hacks.

Taalgebruik

Taalgebruik staat bij ons hoog in het vaandel. Respecteer je medespelers en behandel ze dan ook met respect. Uit ervaring weten we dat bepaalde plugins zoals NoSwear nogal gevoelig kunnen zijn voor delen van woorden die je gebruikt en je dan bijvoorbeeld onterecht kicken, muten of zelfs bannen. We hebben de plugin wel geinstalleerd maar er staan betrekkelijk weinig woorden in zodat je niet onterecht wordt gestraft. Bepaalde woorden geven echter wel een onmiddelijke permanente BAN op al onze servers dus het is niet verstandig die woorden te gebruiken. Er zijn altijd spelers die gaan schelden met enge ziektes of andere ongepaste taal of gebruiken een afgeleidde van die woorden zodat ze hun zin krijgen en die taal dus toch denken te kunnen gebruiken. Deze afgeleidde woorden of afkortingen worden dus ook absoluut niet getolereerd en zal je alsnog een permanente BAN opleveren. Vergeet niet dat de beheerders van de servers alle log-files tot op de seconde nauwkeurig kunnen bekijken en dus altijd aan zullen kunnen tonen wie wat op welk moment heeft gezegd. Voor alle gebruikte commando's geldt hetzelfde : Alles is tot op de seconde nauwkeurig te bekijken.

Griefen

Op de vorige Kingdom-server hadden we een speciaal "straf-kingdom" met de naam Unk voor spelers die werden betrapt op griefen of door hun Koning uit hun Kingdom werden gezet. Het is niet toegestaan om van Kingdom te wisselen en Unk werd erg vaak gebruikt als uitvalsbasis om toch van Kingdom te kunnen wisselen. Om het griefen nu eens echt tegen te gaan hebben we besloten dat griefers een permanente ban op de Kingdom-server krijgen. Als een speler naar onze mening echt te ver is gegaan met het griefen op de Kingdom-server zal er een permanente ban op AL onze servers volgen. Als je wordt betrapt op griefen (Co Inspect liegt niet) zal het betreffende staflid die het ontdekt heeft, beslissen of er een waarschuwing, BAN op de Kingdom-server of een BAN op AL onze servers zal volgen. Niet de spelers bepalen wat veel of weinig griefen is maar dat bepalen de stafleden. Er wordt vanaf nu zeer streng opgetreden tegen griefers. Het heeft ook geen zin om een verzoek tot een unban in te dienen want uit ervaring weten we dat griefers erg hardleers zijn en gewoon weer in herhaling vallen na een unban.

Meerdere accounts

Het is niet toegestaan om met meerdere accounts op de Kingdom-server te spelen. De reden hiervoor is vrij simpel : Spelers gaan met verschillende accounts in verschillende Kingdoms en als ze genoeg spullen hebben geloot stoppen ze alles in de chests van een van de accounts waarmee ze spelen en worden op die manier als het ware slapend rijk. Het zal de staf niet altijd direct opvallen dat er met meerdere accounts wordt gespeeld maar bij een verdenking wordt het gemeld aan de beheerders. De beheerders hebben een database waarin alle IP's van de spelers staan en kunnen aan de hand van het IP controleren of er met meerdere accounts vanaf hetzelfde IP-adres is ingelogd. Mocht dit zo zijn volgt er onmiddelijk een IP-BAN op de Kingdom-server.

FAQ

Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Zoals bovenaan deze pagina al aangegeven, zullen de antwoorden kort en bondig zijn. Veel antwoorden op vragen zijn ook al uitgebreid behandeld in de sectie Regels dus uitgebreide antwoorden met uitleg is overbodig. De antwoorden zijn duidelijk en daar zul je het mee moeten doen.

    Vraag en antwoord
  • Mag ik GM 1? : Nee
  • Mag ik Fly? : Nee
  • Mag ik van Kingdom wisselen? : Nee
  • Mag ik een nickname? : Nee
  • Mag ik plunderen? : Ja, als je legit in een Kingdom bent gekomen.
  • Mag ik oorlog beginnen? : Ja, als de Koning van dat Kingdom online is.
  • Mag ik een eigen Kingdom? : Nee

Website designed by Ymaxtory